duurzaam-wonen_01
Hier wonen? Bekijk het aanbod

Overtreffende trap in duurzaamheid

Een energiezuinige woning

De woningen van New West zijn zeer energiezuinig en hoogwaardiger dan Energielabel A++++.  Ze hebben een energie prestatiecoëfficiënt lager dan 0,2, onder andere door hoogwaardig isolatie en HR+++ isolerende beglazing (triple glas). Daarnaast worden de navolgende technische oplossingen toegepast: 

Elektriciteit uit zonne-energie

Nagenoeg het gehele plattedak van New West wordt voorzien van zonnepanelen. Een zonnepaneel (of PV paneel) is een paneel dat zonne- energie omzet in elektriciteit. De zonnepanelen worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor ben je jouw eigen energieleverancier.

Groendak

Het woongebouw New West wordt voorzien van een zedem dak (groen dak). Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de opvang van regenwater én wordt het rendement van de zonnepanelen verbetert.

Vloerverwarming

Heerlijk op je blote voeten door de kamer. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Duurzaam en bovendien heel comfortabel!

De ecologische bijdrage van New West

New West zal een bijdrage leveren aan het behoud van bijen, door het plaatsen van een bijenhotel. Tevens worden aan de westgevel, aan de onderzijden van de uitkragende verdiepingen, huisvesting voor vleermuizen en vogels aangebracht en dragen daarmee bij aan de ecologische betekenis van het spoorpark.

duurzaam-wonen_03
duurzaam-wonen_02

Materialen

Het woongebouw wordt gebouwd met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerd (F.S.C.) hout, materialen toegepast met een lange levensduur en zeker niet onbelangrijk er worden materialen toegepast die weinig onderhoud vergen.

Een investering voor de toekomst

New West is een bijzonder duurzaam woongebouw, dat past bij de huidige eisen en wensen. Een duurzaam woongebouw betekent een besparing van het milieu, weinig onderhoud, maximaal plezier van je woning en een investering voor de toekomst! En…. over de extra besparing op de energienota hebben we ’t dan nog even niet.